Fem saker fotografer hatar vid en fotografering!

Att vara fotograf är ett stressigt yrke som kräver motivation för att kunna klara, därför tycker vi det är viktigt att minimera allt strunt de behöver hantera under arbetet. Om du läser detta tänker du nog likadant! Själv har jag arbetat som fotograf i över 10 år nu och vet personligen sakerna en fotograf hatar att se. Här har vi fem saker du bör veta för att ge din fotograf en trevligare upplevelse på jobbet!

Ett oorganiserat rum

Ett oorganiserat rum är något du absolut behöver se till att städa innan fotografen är på plats. Om rummet bilderna ska tas i är stökigt kan du inte förvänta dig fotografen ska kunna ta en fin bild, utan om rummet är stökigt blir bilden också stökig. De flesta tipsen vi nämner här kan låta rätt intuitiva men är saker som fotografer alltid klagar om och saker kunder aldrig verkar komma ihåg!

Prutning av priset

Prutning av priset är saken som verkligen leder till frustration från fotografer. Detta är något de måste höra varje dag, folk som försöker få 20%, 30% och till och med 50% rabatt! Att pruta är något man aldrig ska göra när man hyr en fotograf. De kommer i många fall vägra att arbeta för dig.

Smutsiga fönster

Saken som är väldigt viktig att tänka på är att dina fönster inte är smutsiga! Det finns inget fotografer hatar mer än smutsiga fönster när de ska ta bilder. Om du verkligen är intresserad av att erbjuda fotografen de omständigheterna som krävs för att ta den perfekta bilden skulle vi rekommendera att du lär dig mer om hur du lätt kan hyra en expert för att putsa fönster åt dig. I de flesta fall går det att putsa fönstrena själv men när du hyr en fotograf bör vi lämna fönsterputsningen till experterna! Hemfrid.se är den absolut bästa servicen för dig som vill hyra skickliga fönsterputsare. Vill du veta mer om fönsterputsning läs här för fler tips om du vill ta reda på hur du effektivt kan putsa dina fönster. Det är något vi alla kan men få vet hur man gör effektivt!

Gäster som också tar bilder

Detta är något som ofta stör oss fotografer. Att få rätt vinkel på en bild är en process som är extremt svår att göra rätt. Några fotografer kan ta timmar för att hitta den perfekta vinkeln! Processen blir ännu svårare om det finns gäster som hela tiden står i vägen och försöker få rätt bild. Att ta foton är jobbet bäst lämnat åt fotografen! Har du gäster är det viktigt du ber dem att vänligen lägga ner mobiltelefonera tills fotografen är klar med jobbet.

Kritik om utrustning

När gästerna påpekar att fotografens utrustning inte är modern nog är det nog det värsta man kan säga. Fotografer tar det som en personlig förolämpning. Saken folk verkar glömma är att kvaliten av en bild handlar främst om fotografens erfarenhet! Om utrustning var allt som spelade någon roll skulle vi alla köpa vår egen utrustning och själv ta våra foton.