Fixa håret inför fotograferingen

Det finns tillfällen då det är lite extra viktigt att se bra ut, som till exempel en fotografering. Det gäller att stylingen är rätt från topp till tå, för minsta detalj kan förstöra helheten i bilden. Något som inte alla tänker på är att håret och ens frisyr kan vara just en sådan detalj. Ett otvättat eller flygigt hår kan tyvärr förstöra även den vackraste av bilder. Även om det är lätt för den kunniga att redigera sådant i efterhand, är det en fördel att styla håret ordentligt från första början.

Friskt och välmående hår

Ett friskt hår är förvisso ingenting man fixar över en dag, men det är något alla borde anstränga sig lite extra för att uppnå. Kosttillskottet Priorin är en utmärkt genväg till ett friskt och starkt hår. Det säljs som kapslar och innehåller bland annat biotin, hirsextrakt, vitamin B5 och aminosyran L-cystin. Allt för att ditt får ska må så bra som möjligt. Priorin finns hos apohem.se och de har även ett kompletterande schampo. Detta är en riktig hälsokur för håret och du kommer märka skillnad redan efter 3 – 6 månader.

Hållbar styling

Inför en fotografering är det viktigt att styla håret så det håller länge. Inte minst om fotografering ska ske helt eller delvis utomhus. En avancerad frisyr kan därför göra sig bättre inomhus, där man kan vara säker på att den håller sig på plats. Sedan är A och O förstås alltid att spraya ordentligt. Använd hårspray både under tiden du stylar och sedan ett ordentligt lager i efterhand.

Glöm inte värmeskydd

För att få till en bra frisyr krävs nästan alltid bra värmeverktyg. Plattång, hårfön, locktång eller värmeborste är vanliga verktyg som används för att få till en bra frisyr. Tyvärr sliter dessa mycket på håret, framförallt plattången och locktången. För att minimera skadan på håret är det viktigt att använda bra värmeskydd och inte överdriva användandet av redskapen.

Bra värmeskydd finns att köpa i alla butiker som säljer hårprodukter. De finns för olika typer av styling och med lite olika syften. De flesta balsamsprayer och leave in-balsam har också inkluderat värmeskydd.

Håll det enkelt

Som nämnt tidigare är det viktigt att styling inför en fotografering ser till helheten. Fundera på vad du vill förmedla med bilden och vad din övriga stil förmedlar, och försök sedan anpassa frisyren efter det. Inför en bröllopsfotografering är romantiska lockar helt rätt, gärna i en halvuppsättning med slarvig knut och hårsmycken. En sådan frisyr är däremot ett stort misstag om bilderna ska vara professionella, exempelvis till ett CV. Då krävs istället en strikt frisyr, tänk välkammad och sprayad och på sin höjd en eller ett par slingor som är lockade.

Studier visar att rakt hår ser mer professionellt ut, så även om dina naturliga lockar är jättefina kan det vara en god idé att platta dem inför bilderna.

Frisyren ska inte heller ta över bilden utan bara smälta in i helheten och komplettera looken. Allt för att ta de perfekta bilderna, eller hur?