Hur blir man populär på Instagram?

Instagram är en app för Android, iPhone och andra smartphones. Instagram har blivit en mycket populär app som används dagligen av de allra flesta. Konceptet bygger på att användare publicerar bilder som sedan andra användare kan kommentera och gilla. Det finns även en hel del andra funktioner och du kan förstås också publicera videoklipp om du önskar detta. I dagsläget finns det flera kändisar som livnär sig just på det som de postar på sitt Instagram-konto. Att vara populär på Instagram är därmed något som många har som mål eller dröm. I denna artikel kommer vi ta upp hur du går tillväga för att lyckas med detta!

Har du redan ett Instagram-konto? Strålande! Då är det ju bara att köra igång på att försöka exponeras mer. Det handlar i grund och botten om att skapa bra content som lockar många tittare. Det kan innebära att färgstarka, ljusa eller snygga bilder lockar mer än trista och meningslösa bilder. Därför bör du satsa på att ha bra ljus när du tar bilder, då detta är något som kommer uppskattas. Bortsett från självaste bilderna är det annat som också spelar roll när du ska publicera en post på Instagram. Bland annat kan du ta hjälp av hashtags och locations.

Hashtags

Att använda sig av hashtags är fördelaktigt för dig som är en Instagram-användare. Det gör nämligen att du kommer synas i ett ytterligare flöde och om någon person söker på en specifik hashtag kommer din bild att dyka upp. Det finns ett flertal hashtags som är särskilt populära och det är #love, #friends och många andra. Använd dessa i din bildtext när du lägger ut en bild så kommer du se att du kommer få betydligt fler gillningar än om du väljer att avstå från hashtags. Med fler gillningar kommer du exponeras för fler personer och på så vis bli populärare på Instagram.

Se till att publicera inlägg kontinuerligt

Att ha ett bra flöde är i princip det viktigaste när det kommer till att bli populär på Instagram. När du fått en skara följare vill de såklart att du ska publicera bilder kontinuerligt. Men se upp – det får inte heller bli för ofta. Om du publicerar alldeles för ofta kan det innebära att dina följare istället tröttnar och då avföljer dig. Det är ett scenario du vill undvika i allra största möjliga mån såklart. Något som anses lagom är att publicera inlägg några gånger i veckan eller maximalt två inlägg per dag, och absolut inte fler än så.

Publicera inläggen rätt tid på dagen


Något att tänka på för att din bild eller video ska exponeras så mycket som möjligt är att veta vilken tid på dygnet som dina följare är mest aktiva. Generellt brukar detta vara på kvällen runt 19-20-tiden när de flesta har slutat arbetet/skola och är hemma. Det är alltså absolut sämst att publicera inlägg mitt i natten när majoriteten av dina följare sover. På nätet kan du se statistik över ditt Instagram-konto och på så vis också se vilken tid på dygnet som är bäst för dig att lägga ut en bild. Det finns alltså en hel del tips hur du kan göra för att öka din popularitet på Instagram!