Ta bra kort vid dop

När man väljer att man ska ha en fotograf vid en tillställning så är det viktigt att man väljer en fotograf som är duktig på det du vill att den ska utföra.

Det gäller även att man berättar vad man förväntar sig av av fotografen och vad man vill ha för bilder tagna under tillställningen så det inte blir några missförstånd

Det är väldigt viktigt att man planerar hur man vill ha dopet, det ska bestämmas vilken kyrka man ska vara i, det ska planeras tårta och hur den ska se ut, det ska planeras vilket mer fika man vill ha eller om det ska vara lättare mat först, det ska planeras om man ska ha fotograf och det allra viktigaste vilka som bjuds i och hur många det blir.

Det är lika viktigt med en bra fotograf som det är att hitta den rätta doptårtan och någon som kan göra den som man vill ha den. Den ska se lika god ut som den smakar.

Tårtan som är gjord efter det vad man vill ha i den och även utseende, man kanske vill ha barnets ansikte på tårtan eller något speciellt skrivet på tårtan.

Vid dop så vill man att fotografen tar kort inne i kyrkan vid ceremonin både på barnet med föräldrar och på prästen. Man vill ha kort på prästen när hen håller i barnet och när barnet är vid dopfunten.

Man vill även ha kort när man kommer ut ifrån kyrkan. Ett utanför i dörröppningen med prästen i mitten som håller barnet och föräldrarna på varsin sida om prästen, men även på gästerna utanför kyrkan.

Sen kommer man till bjudningen efter kyrkan. Man tar kort på dukningen hur den ser ut och vad man hade för porslin och servetter. Presenterna vill man ha ett kort på när dom ligger på bordet och doptårta för att se hur den såg ut med sin garnering och motiv och även när man tar första biten.

Man vill även ha bra kort på när alla gäster sitter ner vi dukningen så man ser alla människor som var med vid tillfället och firade barnet. Det är viktig att man tar kort när någon äldre släkting håller i barnet.

Man tar kort på alla presenterna när dom är öppnade så man ser vad som getts i dopgåva till barnet.

Man tar kort på barnet när den äter sin tårta och fikar och på kläderna som den har på sig efter dopceremonin.

När man fått dom korten man vill ha så har fotografen gjort sitt jobb och kan lämna lokalen. Sen är det efteråt bara att välja ut de korten man vill ha från dopet. Man kan även beställa att de läggs i album så att man alltid kan ta fram det och titta på och som barnet kan ha med sig hela livet sen. Man kan ta ett bra kort och göra det som ett tackkort för att sen skicka till alla gästerna som var med under dopet.